Известие

Collapse
No announcement yet.

малко тъп въпрос за JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• малко тъп въпрос за JTD

Забелязах на още няколко common rail двигатели отзад зад ауспуха не мирише на нафта даже на гориво става въпрос за мерцедес c220cdi,дачия 1.5dci и др.На доста коли е така.Та въпроса ми е защо и на моята алфичка 1.9jtd си мирише като на старите дизели на нафтичка дали имам някакъв проблем дали е от затапения EGR,а колата ми не пуши но си мириши на нафтичка не гори масло и с разхода си е наред.Интересно ми е много защо е така

защото са много нови!мирише на пирожки!
    sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

ц220 е 2000 година и моето жтд е 2000 не е от староста други мнения?

Comment

Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщение
        Забелязах на още няколко common rail двигатели отзад зад ауспуха не мирише на нафта даже на гориво става въпрос за мерцедес c220cdi,дачия 1.5dci и др.На доста коли е така.Та въпроса ми е защо и на моята алфичка 1.9jtd си мирише като на старите дизели на нафтичка дали имам някакъв проблем дали е от затапения EGR,а колата ми не пуши но си мириши на нафтичка не гори масло и с разхода си е наред.Интересно ми е много защо е така
        Защото си махнал катализатора а те не
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

явно някой преди мен го е махнал не съм аз трябва да видя на канала дали е оперирана.

Comment

Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщение
            явно някой преди мен го е махнал не съм аз трябва да видя на канала дали е оперирана.
            и добре е направил
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега да не те притеснява че мИришИ,ако колата си харчи нормално и нямаш други оплаквания карай и си свиркай
              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Има и др оплаквания сякаш гори повече от нормалното.Днеска пуснах в действие пак егр,всеки казва че трябва да пуши по малко колата моята от както е купена веднъж припуши и то беше когато егр баипасваше.Ходих и на диагностика нямала проблеми само слабия акумлатор дебитомера бил добре а над 3к оборота става малко по мудна.Незнам дали някой колега от Сливен ще се навие да си даде дебитомера за проба.

Comment

Колега само незнам в Сливен къде намери някой кадърен, който разбира от алфи, че и от диагностика.Лично аз на никой не си доверявам колата от сливенските тикви тъпи зелени да е.а и боклуците долни как ме е яд на тях.
                  Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

ами до 10то имам един сервиз там съм я деягностицирал.Милсех и при миро да ходя ама така и не ми останаха излишни пари.Писах ти в скайп

Comment

Първоначално публикувано от Gelew Покажи съобщение
                      Колега само незнам в Сливен къде намери някой кадърен, който разбира от алфи, че и от диагностика.Лично аз на никой не си доверявам колата от сливенските тикви тъпи зелени да е.а и боклуците долни как ме е яд на тях.
                      На мен братовчед ми ми прави диагностика....до сега колкото пъти съм имал проблем винаги от раз ми казва от къде идва....а за сервиз на алфи...единствено Румен признавам....

Comment

За диагностика навсякъде ходих със селспийда.Имах проблем играеха оборотите от 800 до 2500 и никой не го позна, че беше дроселова клапа за смяна.Бош сервиз, на 10-то сервиза, в дясно по пътя за Бяла... там просто няма такива некадърници.Единсвено на автокъщата до Кат момчето каза, че може да е дроселовата клапа, но не на 100% и така купих една сложих я и найстина старата се оказа дефектна.Но имам чувството че като вляза в сервизтука и ме видят с Алфата все гледат да ме разкарат и да ми казват кви боклуци са алфите.А тоя Румен къде се намира?
                        Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

За диагностика навсякъде ходих със селспийда.Имах проблем играеха оборотите от 800 до 2500 и никой не го позна, че беше дроселова клапа за смяна.Бош сервиз, на 10-то сервиза, в дясно по пътя за Бяла... там просто няма такива некадърници.Единсвено на автокъщата до Кат момчето каза, че може да е дроселовата клапа, но не на 100% и така купих една сложих я и найстина старата се оказа дефектна.Но имам чувството че като вляза в сервизтука и ме видят с Алфата все гледат да ме разкарат и да ми казват кви боклуци са алфите.А тоя Румен къде се намира?
                          Напълно те разбирам!
                          ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Румен се намира от танграта на долу....той момчето и той е алфист и много се радва на алфи и много им и разбира

Comment

Първоначално публикувано от Coyota Покажи съобщение
                              Румен се намира от танграта на долу....той момчето и той е алфист и много се радва на алфи и много им и разбира
                              Не го знам наистина.Къде точно се намира.Кви пари взема за диагностика имаш ли идея?

Comment

Working...
                              X